Szakosztályok

ANIVÁR – anime/manga Szakosztály

Az Anivár a Nagyváradi Magyar Diákszövetség anime/manga szakosztálya. S hogy mivel is foglalkozunk? Minden, ami japán, legyen az: animáció, képregény, gasztronómia, kultúra, játékok, események. Az Anivár lassacskán hatodik éve áll az emberek rendelkezésére színes programjaival (Japán piknik, Otaku Unleashed, vetítések, Yu-Gi-Oh! vagy akár YoshiCon) és persze hetente megrendezendő találkozóival, ami már megszokottan péntekenként kap helyet az NMD Batyus Klubjában.

Amennyiben érdekel Japán (ezen belül bármi) vagy csak egy baráti társaságra vágysz, ahol adott a közös téma, szívesen várunk rendezvényeinkre, ahhoz pedig, hogy megtudjátok a legfrissebb híreket, like –oljatok minket facebook –on.

 

KLUB Szakosztály

Sziasztok! Az NMD Klub Szakosztálya első sorban a keddi Student Partykat szervezi az Escape Clubban, tovabbá számos egyéb rendezvényt is (pl: Csocsó & Darts bajnokságok, buli vagy hétvége előtti 'warm-up'-ok, stb), és nem utolsó sorban különlegesebb alkalmakkor is mi felelünk a bulikért (Golyabál, Student napok, Halloween stb). Ha érdekelne a szakosztály, vagy szívesen besegítenél a tevékenységünkbe, akkor megtalálhatsz az NMD-ben vagy akár Facebookon  :)

 

NÖK Szakosztály

A szakosztály, olyan nagyváradi egyetemistákból áll, akik csillapíthatatlan vágyat éreztek magukban, hogy betekintsenek egy nagyobb, akár több 100 fős rendezvény kulisszái mögé és részt vegyenek a háttérmunkálatokban.

Az NMD önkéntes szakosztály (NÖK) éves programterve az, hogy kitaláljon, majd megvalósítson egy új rendezvényt és új színt vigyen a jól befutott előző évekbeli klasszikusokban. Szemléltetve miről is van szó: az év nálunk az egyetemi tanévkezdéssel indul, így az “első” rendezvényünk minden évben az októberi Student Start. A Student Start egy olyan egyhetes rendezvény, ahol mindenki megtudhatja miről is szól egy diákszövetség, hogyan épül fel és megismerheti a szakosztályainkat. Nem sokkal a Student Start után jön a Gólyatábor, ahol új ismeretségekre lehet szert tenni, információval gazdagodni az egyetemedről és Nagyváradról. Mikor már mindenki belelendült a nagyváradi életbe, megrendezésre kerül a Gólyabál, amit eddig minden évben hatalmas, több helyszínes bulikkal tettünk felejthetetlenné. A két szemeszter közötti szünidő után Student Restart ahol felelevenítjük mit is nyújt nektek az NMD. A jó idő beköszöntével pedig DiákFeszt, ahol egyetemistákból álló csapatok, egy egész héten át versengenek és minden esti buliznak, elmerülve Nagyvárad éjszakai életében.

Ha tetszett, amit fentebb olvastál és szeretnéd kivenni a részed, vagy van egy jó ötleted, amit szeretnél megvalósítani, csatlakozz hozzánk.

 

PÁR SOR Szakosztály

A 2005 óta működő Pár Sor, az év októberétől kezdődően jelenik meg heti rendszerességgel, 800 példányban. A Pár Sor jelenleg Nagyváradon az egyetlen ingyenes magyar ifjúsági hetilap. Az újság megjelenik a nagyváradi magyar egyetemeken és a helyi szórakozóhelyeken. Az újság célközönsége elsősorban a fiatalság, de az idősebb korosztály is szívesen olvassa. A szerkesztői csapat egy 6-7 tagból áll, akik mellett még vannak külső és időszakos szerkesztők is. A Pár Sorban rendszeresen megjelennek különféle rovatok is, ilyen például a történelmi rovat vagy a sport rovat. Rendszeresen jelennek meg az egyetemistáknak szóló programajánlók vagy kulturális eseményekről szóló tájékoztatók is. A szerkesztőség tárt karokkal és pár sörrel várja az új ihlettel teli és írási kedvtől duzzadó lelkes egyetemistákat. Megtaláltok bennünket a facebookon a www.facebook.com/nmdparsor címen vagy a parsor@nmd.ro email címen is.

 

TANÜGYI Szakosztály

A kezdetek kezdetén az NMD- ben a tanügyi feladatokat az NMD Tanügyi alelnöke látta el. Napjainkra azonban, már kinőtte magát és egy önálló szakosztállyá alakult. Rendezvényeink gerincét a tudományos kutatások eredményeinek bemutatására szolgáló Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia (ETDK) és a tavaly útjára indított Nagyváradi Tudományos Diákköri Konferencia (NTDK) teszi ki. Fontosnak tartjuk a sokoldalú képzést, ezért tartunk beszéd-, interjú stb. trainingeket. Másik célkitűzésünk a tájékoztatás. Ezért szervezzük meg évről évre a Bihar Megyei Felvételi Tájékoztató Körutat, de részt veszünk az egész Erdélyt behálózó Egyetemi Kalauz Körúton is. Változatos előadásokat és folyamatos konzultációkat tartunk, hogy eljutassuk hozzátok a legmegfelelőbb ösztöndíj- és képzéslehetőségeket. A munka mellett azonban mindig jut idő a „szocializálódásra” is. Ha te is kedvet kaptál, akkor szívesen várunk csapatunkba!

 

TÁNC Szakosztály

Az Társasági Tánc-kör elsődleges célja, hogy az egyetemistáknak és mostmár a középiskolásoknak is, két csoportra bontva, lehetőséget nyújtson napjaink legelterjedtebb szalontáncainak a megismeréséhez, elsajátításához. A Társasági Tánc-kör megalakulásának idén lesz az 5 éves évfordulója és azóta is elsődleges célja, hogy az egyetemisták számára tanulmányaik után kikapcsolódási lehetőséget nyújtson. A Tánc-kör Nagyváradon egyediként teszi lehetővé a magyar egyetemisták számára, hogy anyanyelvükön ismerkedjenek meg a szalontáncokkal.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a tanév közben a Lorántffy Zsuzsanna Gimnázium II. emeleti nagytermében, illetve ha kérdése merülne fel a Tánckörrel kapcsolatban, akkor online is elérhetőek vagyunk a tanckor@yahoo.com email címen (és Yahoo ID-n) illetve FACEBOOK-on NMD Tanckor néven.

 

TURISZTIKA Szakosztály

A Turisztika szakosztályt egy lelkes kis csapat alkotja, olyan egyetemisták, akik szeretnek kirándulni, kalandozni, szép helyeket felfedezni, valamint életre szóló élményekkel gazdagodni!

A szakosztály konkrét jövőjével kapcsolatos tervei közt szerepel az NMD sítábor, a majális megszervezése, valamint egy multikulturális est-sorozat, ahol különböző népek kultúráival ismerkedhetnek meg a résztvevők.

Minden érdeklődőt nagyon sok szeretettel várunk mind a szakosztályba, mind bármilyen általunk szervezett rendezvényre!

Ha felkeltettük érdeklődésed, keress minket a Facebookon vagy érdeklődj az NMD Ifjúsági központban.

Keress
Eseménynaptár
2018 Mar
H K Sz CS P SZ V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Mai programok:
Levelezőlisták
Felíratkozom
Echipamente barmixer